Firma AG TechPol System jest jednym z głównych liderów na rynku, który oferuje szeroki wachlarz produktów enzymu transglutaminazy. To co nas wyróżnia na tle konkurencji to wsparcie technologiczne oraz wysoka jakość enzymu.
Mamy dostępne w ofercie enzymy o różnych aktywnościach. Jesteśmy do Państwa dyspozycji i otwarci na Państwa sugestie dotyczące poziomu aktywności enzymu. Producent, z którym współpracujemy jest gotowy przygotować dla Państwa enzym transglutaminazy o niemalże każdej aktywności.
Transglutaminazę można stosować w produkcji twarogów, serków wiejskich, jogurtów oraz śmietany.
Zastosowanie i zalety stosowania enzymu transglutaminazy:
Jogurty i inne produkty fermentowane
|
Sery podpuszczkowe
|
Twarogi
|
- Zwiększa siłę żelu, poprzez tworzenie siatek białka.
- Redukuje synerezę.
- Pomaga zredukować dodatek stabilizatorów i proszków stałych, takich jak mleko w proszku, białka itp. co pozwala na obniżenie kosztów produktu końcowego.
- Zwiększenie kremowości, pomaga obniżyć zawartość śmietanki/tłuszczu.
- Pozwala na wyeliminowanie gum i żelatyny.
- Zwiększenie kremowości i tekstury w produktach o niskiej zawartości tłuszczu.
|
- Zwiększa wydajność produkcji sera o 15%
- Redukuje synerezę.
- Zwiększenie i poprawia tekstury.
- Zmniejszenie i wyeliminowanie dodatku białka - redukcja końcowego kosztu produktu.
|
- Zwiększa wydajność produkcji końcowego produktu nawet o 20%
- Redukuje synerezę.
- Zwiększenie i poprawia tekstury.
- Zmniejsza dodatek mleka w proszku i obniżenie kosztów produktu końcowego.
|