Enzym transglutaminazy

Firma AG TechPol System jest jednym z głównych liderów na rynku, który oferuje szeroki wachlarz produktów enzymu transglutaminazy. To co nas wyróżnia na tle konkurencji to wsparcie technologiczne oraz wysoka jakość enzymu.

Mamy dostępne w ofercie enzymy o różnych aktywnościach. Jesteśmy do Państwa dyspozycji i otwarci na Państwa sugestie dotyczące  poziomu aktywności enzymu.  Producent, z którym współpracujemy jest gotowy przygotować dla Państwa enzym transglutaminazy o niemalże każdej aktywności.

Transglutaminazę można stosować w produkcji twarogów, serków wiejskich, jogurtów oraz śmietany.

Zastosowanie i zalety stosowania enzymu transglutaminazy:



Jogurty i inne produkty fermentowane

 

Sery podpuszczkowe

 

Twarogi

  • Zwiększa siłę żelu, poprzez tworzenie siatek białka.

  • Redukuje synerezę.

  • Pomaga zredukować dodatek stabilizatorów i proszków stałych, takich jak mleko w proszku, białka itp. co pozwala na obniżenie kosztów produktu końcowego.

 

  • Zwiększenie kremowości, pomaga obniżyć zawartość śmietanki/tłuszczu.

  • Pozwala na wyeliminowanie gum i żelatyny.

 

  • Zwiększenie kremowości i tekstury w produktach o niskiej zawartości tłuszczu.
  •  Zwiększa wydajność produkcji sera o 15%

  • Redukuje synerezę.

  • Zwiększenie i poprawia tekstury.

 

  • Zmniejszenie i wyeliminowanie dodatku białka -  redukcja końcowego kosztu produktu.
  •  Zwiększa wydajność produkcji końcowego produktu nawet o 20%

  • Redukuje synerezę.

 

  • Zwiększenie i poprawia tekstury.

 

  • Zmniejsza dodatek mleka w proszku i obniżenie kosztów produktu końcowego.