Ochronne kultury bakterii Meatferm |
|||
Kultura |
Kompozycja |
Przeznaczenie |
Charakterystyka |
SLR |
Lactobacillus rhamnosus |
Dla świeżych produktów lub w połowie fermentowanej kiełbasy z podwyższonym okresem trwałości. Te kultury bakterii moga być użyte indywidualnie, lub w połączeniu z innymi rodzajami zakwaszających szczepionek. |
Ta kultura cechuje się bardzo powolną charakterystyka zakwaszania i ma pozytywny wpływ przeciw zanieczyszczeniom pojawiającym się w początkowym stadium przetwarzania mięsa. Działanie wybranego szczepu, na które składa się ta kultura ma bardzo dobry wpływ przeciwko powstaniu drożdży i pleśni. Nie ma wpływu na smak końcowego produktu. |
SLP |
Lactobacillus plantarum |
Dla świeżych produktów lub w połowie fermentowanej kiełbasy z podwyższonym okresem trwałości. Te kultury bakterii moga być użyte indywidualnie, lub w połączeniu z innymi rodzajami zakwaszających szczepionek. |
Ta kultura cechuje się bardzo powolną charakteystyką kwasowości i ma pozytywny wpływ przeciw zanieczyszczeniom pojawiającym się w początkowym stadium przetwarzania mięsa. Działanie wybranego szczepu, na które składa się ta kultura ma bardzo dobry wpływ przeciwko powstaniu drobnoustrojów. Nie ma wpływu na smak końcowego produktu |