Ochronne kultury bakterii

Ochronne kultury bakterii Meatferm

Kultura

Kompozycja

Przeznaczenie

Charakterystyka

SLR

Lactobacillus rhamnosus

Dla świeżych produktów lub w połowie fermentowanej kiełbasy z podwyższonym okresem trwałości.

Te kultury bakterii moga być użyte indywidualnie, lub w połączeniu z innymi rodzajami zakwaszających szczepionek.

Ta kultura cechuje się bardzo powolną charakterystyka zakwaszania i ma pozytywny wpływ przeciw zanieczyszczeniom pojawiającym się w początkowym stadium przetwarzania mięsa. Działanie wybranego szczepu, na które składa się ta kultura ma bardzo dobry wpływ przeciwko powstaniu drożdży i pleśni. Nie ma wpływu na smak końcowego produktu.

SLP

Lactobacillus plantarum

Dla świeżych produktów lub w połowie fermentowanej kiełbasy z podwyższonym okresem trwałości.

Te kultury bakterii moga być użyte indywidualnie, lub w połączeniu z innymi rodzajami zakwaszających szczepionek.

Ta kultura cechuje się bardzo powolną charakteystyką kwasowości i ma pozytywny wpływ przeciw zanieczyszczeniom pojawiającym się w początkowym stadium przetwarzania mięsa. Działanie wybranego szczepu, na które składa się ta kultura ma bardzo dobry wpływ przeciwko powstaniu drobnoustrojów. Nie ma wpływu na smak końcowego produktu