Transglutaminaza

Producent, z którym współpracujemy jest jednym z glównych producentów enzymu transglutaminazy w Europie. 
Enzym transglutaminazy to czołowy produkt naszego partnera, dlatego też zapewnia bogate wsparcie technologiczne. Jesteśmy otwarci na nowe projekty i wyzwania z Państwa strony, które moglibyśmy wspólnie zrealizować. 
Partnerska współpraca z Państwem to dla nas przyjemność, dlatego zapraszamy do kontaktu. 

Enzym transglutaminazy ma wiele zastosowań w sektorze mięsnym, przede wszystkim znaczną poprawę tekstury, jak i jakości.

Nasze produkty nadają nowe właściwości strukturze i wyglądowi produktów końcowych, zwiększając ich wartość dodaną.

Główne zastosowanie enzymu transglutaminazy: 


Emulgowane kiełbasy

i mielone, gotowane

produkty

 

Szynki gotowane

 

Suche kiełbasy fermentowane

 

Mięsa restrukturyzowane

  • Poprawia teksturę podczas standaryzacji produktu końcowego.

 

  • Ułatwia eliminację fosforanów i kazeinianów.

 

  • Poprawia ugryzienie mięsa.

 

  • Poprawia końcową teksturę w produktach o niskiej zawartości sodu.

 

  • Pomaga obniżyć koszty produktu końcowego.
  • Poprawia wygląd i możliwość plasterkowania.

 

  • Zmniejsza straty podczas krojenia.

 

  • Poprawia końcową teksturę w produktach o niskiej zawartości sodu.

 

  • Pomaga w eliminacji fosforanów.
  • Podczas procesu dojrzewania produkt znacznie szybciej uzyskuje jędrność

  • Znaczna poprawa tekstury i wiązania podczas podstawowego etapy procesu utwardzania.

 

  • Zmniejsza straty podczas krojenia, plasterkowania co pozwala na poprawę kosztów produktu końcowego.

  • Przekształca obrzynki/kawałki mięsa w wystandaryzowane porcje o wysokiej wartości dodanej.

  • Po ustrukturyzowaniu produkt można gotować lub zamrażać bez utraty kształtu lub tekstury.