Dlaczego powinniśmy stosować szczepionki MeatfermKultury bakterii Meatferm dla przemysłu mięsnego są przeznaczone zarówno dla tradycyjnego jak i szybkiego pocesu fermentacji. Prawidłowa selekcja bakterii, zależy głównie od wymagań stawianym finalnym produktom.
Szcepionki Meatferm mają również następujące zalety:
- Duża ilość właśćiwych bakterii, zapewnia odpowiednią i stabilną produkcje fermentowanego miesa, redukując przy tym rozwój niepożadanej mikroflory.
- Szczepionki Meatferm są tworzone do bezpośredniego zaszczepienia miesa, dlatego są bardzo proste do zastosowania. Każda saszetka odpowiada 1U, który wystarcza na 100 kg mięsa. Dozowanie: 1U = 100kg mięsa
- Oferta produktów daje mozliwość selekcji najlepszych bakterii, a najlepsza mieszanka zależy od finalnych oczekiwań produktu.
- Pojedyńcze bakterie szczepu dają możliwość producentowi kiełbasy, dopasować jego mieszanke w zależności od jakości mięsa i ostatecznych oczekiwań produktu
- Wysoka aktywność i jakość bakterii daje możliwość zastopowania rozwoju niepożadanej microflory
- Szczepionki Meatferm, są optymalnym wyborem dla różnych temperatur i różnych metod fermentacji i mogą być wykorzystane dla szybkiego, średniego i wolnego procesu fermentacji.